Hoe mijn eigen blauwdruk voor mij werkt

Gepubliceerd op 16 april 2024 om 14:26

In deze blog leg ik je uit hoe bepaalde aspecten in mijn design voor mij werken. Dat doe ik aan de hand van concrete voorbeelden uit mijn eigen blauwdruk. Als je dit ook voor jezelf wilt, uitgebreider, bestel hem dan hier! Sinds ik meer naar mijn design aan het leven ben vind ik overal meer balans. De stress ebt weg en ik leef meer en meer mijn volle potentie. Ik dacht bijvoorbeeld dat ik niet zoveel last van stress had, maar dat beeld leek niet helemaal te kloppen.

 

Hoe meer er nu gaat stromen, hoe meer ik ook merk waar het nog niet genoeg stroomt. Dus nee, niet alles gaat vanzelf. Rust nemen is voor iedereen goed, maar bij mij komt dat op meerdere gebieden terug in mijn design.

 

Projector en mijn ongedefinieerde sacrale centrum

 

Projectors zijn hier om de energie van de manifesting generators en generators te begeleiden. Deze in hun kracht te zetten en te zorgen dat die energie ten volste benut kan worden. Manifesting generators en generators zijn zeer krachtige en open energietypes met altijd een gedefinieerd sacraal centrum (continue stroom van levensenergie). Omdat mijn sacrale centrum niet gedefinieerd is doet het me goed om veel tijd alleen te nemen om te unwinden. Ik ben in dit centrum specifiek gevoelig voor de energie van anderen en is het belangrijk om te blijven beseffen wat bij mij hoort en wat van de ander is. Een van de grootste valkuilen voor een projector is dat je meegaat en leeft als een (man) generator, dat je leeft op geleende energie en daardoor dus veel te hard en veel werkt en leeft. Dat put je uit en je raakt daardoor makkelijk overprikkeld en uit balans. Dit heb ik dus jarenlang gedaan.

 

Nu ik meer rust-tijd neem om te unwinden en me niet laat meeslepen is mijn energie niveau veel meer in balans.

 

Ben je een manifesting generator of een generator en merk je ook die vermoeidheid, dat kan. Dan ligt alleen de oorzaak anders. Het kan dan bijvoorbeeld zijn dat je dingen doet die je eigenlijk niet leuk genoeg vindt en daar te lang mee doorgaat. Zo kan het gras bij de buren dus altijd groener lijken en kan je snakken naar iets totaal anders. Dit heb ik heel veel gezien in mijn werk als recruiter. Mensen die van baan of carrière wilden wisselen terwijl een drastische verandering vaak niet nodig is. Enkel een aangepaste manier van navigeren en je besluitvormingsmechanisme een tik anders inzetten kan je al helpen om zelf weer op je eigen groene plantsoen terug te komen.

 

Mijn strategie; wachten op de uitnodiging

 

Ik heb van huis uit meegekregen, en later ook op school en studie, om met initiatieven te komen, het voortouw te pakken. Wist je dat maar 8% van de wereldbevolking hiervoor bedoelt is? De rest niet, en een projector zeker niet. Sterker nog, ik mag eerst wachten om erkend te worden en vervolgens daar een uitnodiging op krijgen. Vervolgens mag ik daar nog een nachtje over slapen om uiteindelijk een goede beslissing te nemen. Ja dat is even aanpassen en schakelen en nog steeds gewend zijn om ergens te impulsief op aan te gaan.

 

Maar hierin dus ook; rust... Actief wachten, niet initiëren, niet reageren. Mijn succes komt als ik achterover ga zitten en in de stilte leun. Ik zie het veel gebeuren bij (Man) Gens in mijn coaching maar ook in mijn werk als recruiter. Het willen initiëren, het voortouw nemen. Niet dat dat helemaal niet gaat, maar het levert vaak frustratie op omdat je niet de juiste mensen meekrijgt, net niet van de grond krijgt wat je in je hoofd hebt of dat je je niet gezien voelt. Ik werk toch hard? Waarom lukt het mij dan niet? De flow ontstaat pas als je leert te reageren. Hierin is geduld dus ook een key-word!

 

Mijn 1/3 profiel, de onderzoeker/ experimentor

 

Een vrij introvert profiel dat goed alleen kan zijn en niet snel iemand nodig heeft. Mijn 1 duikt diep in de materie, ik wil alles weten van datgeen wat mijn interesse heeft. Vervolgens gaat mijn 3 het proberen om erachter te komen wat er wel of niet werkt. En deze lessen deel ik weer met de wereld zodat niet iedereen alles hoeft uit te proberen. Rust is nodig om te reflecteren op mijn bevindingen om me vervolgens weer verder te verdiepen en zo een autoriteit te worden. In combinatie met mijn Projector zijn houdt dit voor mij in dat ik patronen ontdek en efficiënte wegen zie ontstaan die jou als persoon of de wereld beter of liefdevoller kunnen maken en op weg kunnen helpen om weer de beste versie van jouzelf te worden.

 

In mijn geval zie ik de grip van patronen en gewoontes op een individu. Hoe kan je gezondere keuzes maken zodat je de beste versie van jezelf wordt?!

 

Kanaal 13 - 33 Kanaal van de Prodigal Wat hoor ik van anderen (al mijn 10.000 sollicitatie gesprekken), binnen mijn coaching, van mensen om mij heen. Welke boodschappen liggen daarin verscholen. De enige manier waarop ik hier wijsheid in vind is door alleen te zijn. Door keer op keer deze ervaringen van anderen en mezelf door me heen te laten gaan en te reflecteren kan ik de lessen filteren en die, indien de tijd rijp is, delen.

 

Gate 33. Gate van Privacy

 

Deze gate is mijn onbewuste zon (wat ik de wereld mag brengen). Dus onderdeel van mijn life purpose. Het komt erop neer dat mijn kracht en wijsheid ligt in de stilte die ik moet nemen aan het eind van een cyclus. Als ik dit niet doe, dus maar door blijf razen, overschreeuw ik mezelf, maak ik dezelfde fouten en kom ik niet verder. Dan kan ik dus ook niet mijn wijsheid delen en mijn omgeving dit meegeven. Dan negeer ik dit grote talent en benut ik dus niet hetgeen me gegeven is en verkwist ik mijn eigen potentieel, zonde toch? 

 

Gate 44. Gate van Alertheid Deze gate is mijn bewuste zon (wat ik de wereld mag brengen) en is een belangrijk deel van mijn life purpose. Deze gate zit in het milt-centrum, waar ons oerinstinct zit. Deze gate kan mij enorm helpen om te zien wat er al generaties lang speelt en oude patronen ontdekken die ons niet (meer) dienen waardoor er verbetering plaats kan vinden. Ook is het voor mij belangrijk om te breken met patronen die al generaties aanwezig kunnen zijn om de nieuwe generaties daarvan te ontdoen. Bijzonder, voor mij is een hele belangrijke dus de gewoonte van alcohol. Die dient geen enkel doel voor mij, of mijn kinderen. Eigenlijk voor niemand ;) Ik voel dus ook heel sterk dat hier een onderdeel ligt waarin ik kan bijdragen. Niet zozeer alcohol als middel, wel alcohol als patroon.

 

Gate 24. Gate van Rationalisatie

 

Deze gate staak vaak aan bij mij, zeker nu ik Bliss Your Life ben begonnen. Alle ideeën en inspiratie die ik heb op een begrijpelijke manier de wereld in krijgen. Dat lukt vaak niet, dan gaat er teveel door me heen en krijg ik het niet in beeld of op papier. Het enige wat dan werkt is het loslaten. Weer de stilte opzoeken. Door me heen laten gaan totdat ik het in een keer weet! Zonder verklaring, gewoon weet. Dus dat ik heb geleerd om consistent te moeten zijn werkt dat niet voor mij. Daar heb ik nog meer eigenschappen van in mijn design. Ik hoef helemaal niet consistent te zijn met mijn boodschappen, dat gaat eerder tegen me werken. Go with the flow is daarom een betere weg. 

 

Gate 5. Gate van Fixed Patterns

 

Mijn eigen innerlijke ritme is heilig voor me. Mijn eigen fixed ritueeltjes waarvan ik weet dat ze me goed doen. Als ik die negeer dan merk ik dat ik chaos voel en uit balans raak. Alcohol leidde me bijvoorbeeld af van mijn innerlijke ritme. Als ik zorg dat ik gezond blijf door genoeg te sporten (spieropbouw), goed te slapen en de dingen te eten die goed voor mij zijn blijf ik in mijn flow. Deze gate staat ook voor geduld. Ook een hele belangrijke voor (man) generators. Want in het geduld zit je kracht. Geduld maakt dat je sneller de kans ziet die voor jou is weggelegd. 

 

Daarnaast zijn er nog een aantal gates waarbij timing heel belangrijk is. Dus als ik iets bedenk of een helderheid heb over iets wil dat niet zeggen dat ik dat dan meteen de wereld in moet helpen. Vaak moet ik alsnog wachten op de uitnodiging of wachten op het juiste moment. Dus rust... Opvallend in mijn werk Door alle jaren heen heb ik zoveel mensen aan mijn (virtuele) tafel gehad die op zoek zijn naar iets nieuws. Niet altijd heel groot, eigenlijk zelden heel groot. Maar net groot genoeg om te denken dat het gras elders groener is. Er zijn dan net genoeg factoren in je leven die je niet helemaal bevat of in de hand denkt te hebben dat je in beweging komt op zoek naar het groenere gras. Je hebt zoveel prachtige eigenschappen in huis en ik ben ervan overtuigd dat je met wat bewustwording en net een andere manier van inzetten enorme verbeteringen creëert voor jezelf. Net zoals ik dat zelf ervaar. Dus heb je interesse in een blauwdruk, bestel hem dan hier! Een blauwdruk is vergelijkbaar met bovenstaande alleen dan helemaal op jouw unieke design gericht!

 
 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.